Ουδεμία συμβατότητα τελικά οι Windows 8 ταμπλέτες, με τα προγράμματα για Windows 8 PC

Τελικά η Microsoft, πήρε την μεγάλη, καθοριστική και ουσιαστική απόφαση: οι νέες ταμπλέτες και όποιες συσκευές θα διαθέτουν επεξεργαστή τύπου ARM και θα «φορούν» τα νέα Windows 8, δεν θα μπορούν να εκτελούν («τρέχουν») προγράμματα και εφαρμογές των Windows 8 για PC. Τελεία και παύλα ή αλλιώς η (ενδεχόμενη) έναρξη μιας νέας εποχής για την πλατφόρμα των Windows της Microsoft, που για πολλοστή φορά θα προσπαθήσει να εισέλθει με επιτυχία, στην αγορά των φορητών gadget-υπολογιστών, τα οποία στις μέρες μας εκπροσωπούνται με τις συσκευές τύπου ταμπλέτας.

Η απόφαση της Microsoft δεν επήλθε «ελαφρά τη καρδία», καθώς εσωτερικά στην εταιρεία υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ δύο ομάδων, όπου υποστήριζαν διαφορετική φιλοσοφία στην μελλοντική πορεία των Windows 8 ταμπλετών: η μια ήθελε πλήρη συμβατότητα με τα προγράμματα των Windows 8 PC, η άλλη όχι. Όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο της 5ης Δεκεμβρίου «Ήξεις – αφήξεις η υποστήριξη κλασικών προγραμμάτων στα Windows 8 για ταμπλέτες / laptop με ARM τσιπ», η διάσταση απόψεων μεταξύ των ομάδων διαφορετικής νοοτροπίας, ήταν μεγάλη όπως επίσης και ιδιαίτερα αποκαλυπτική, καθώς μαρτυρά την σχετική σύγχυση που επικράτησε εντός της Microsoft, όσο αφορά την εμπειρία που θα προσφέρεται μελλοντικά μέσω των Windows 8 ταμπλετών.

Γράφτηκε από:

avatar

Σχεδιασμός, υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων, εγκαταστάσεις, υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής και δικτύων για παροχή λύσεων υψηλού επιπέδου προς τους τελικούς πελάτες σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.