Hewlett-Packard έλεγχος κεφαλών εκτύπωσης

Ελέγξτε τις αγορές σας για να αποφύγετε τις πλαστές κεφαλές εκτύπωσης.

Για την προστασία σας από την προμήθεια πλαστού εμπορεύματος πρέπει πριν από την αγορά να ακολουθείτε πάντα κάθε ένα από αυτά τα απλά βήματα. Διαβάστε τα βήματα της HP εδώ.

Η αλήθεια για τη μελάνη!

Όλες οι μελάνες και όλες οι εκτυπώσεις είναι ίδιες, σωστά;

Επίγνωση κόστους, ποιότητα εκτύπωσης, περιβαλλοντικές επιπτώσεις ανακυκλωμένων δοχείων – τα δοχεία μελάνης της ΗΡ κατασκευάζονται με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους, προσφέροντάς σας την καλύτερη δυνατή εμπειρία και αξία, όποτε και όπου κι αν εκτυπώνετε.

Η αγορά φθηνότερων δοχείων δεν αποτελεί πάντα οικονομική επιλογή. Μην πιστεύετε τους μύθους.

Μύθος 1: Τα δοχεία άλλων εταιρειών είναι εξίσου αξιόπιστα με τα αυθεντικά δοχεία ΗΡ.
Πραγματικότητα
Η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με μια έρευνα της Buyers Laboratory Inc (BLI), πάνω από το 40% των δοχείων μελάνης άλλων εταιρειών απέτυχαν στις δοκιμές: το 11% των δοχείων αποδείχτηκαν ελαττωματικά από την αρχή και το 31% των δοχείων άδειασαν πολύ γρήγορα. 1 Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, δεν υπήρξε ούτε μία αποτυχία αυθεντικού δοχείου HP. Όλα τα δοχεία της ΗΡ αποδείχτηκαν 100% αξιόπιστα. 1

Η ποιότητα και η αξιοπιστία αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την ΗΡ, καθώς βοηθάνε τους πελάτες να αποφεύγουν το κόστος αλλά και τις δυσκολίες που προκαλούν τα ελαττωματικά δοχεία.

Η HP επενδύει από τρία έως πέντε χρόνια στην ανάπτυξη και την παραγωγή κάθε σειράς μελανών, επομένως μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αγοράζετε πάντα το καλύτερο. Δεν υπάρχει “εύκολος δρόμος” σε ό,τι αφορά την ποιότητα.
Με τις αυθεντικές μελάνες ΗΡ, γνωρίζετε πάντα ότι αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο δοχείο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Μύθος 2: Τα δοχεία άλλων εταιρειών εκτυπώνουν τον ίδιο αριθμό σελίδων με τα αυθεντικά δοχεία ΗΡ.
Πραγματικότητα
Αν κάτι σάς φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον έχετε δίκιο να αμφιβάλλετε. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από ανεξάρτητους αναλυτές, τα αυθεντικά δοχεία μελάνης ΗΡ εκτυπώνουν, κατά μέσο όρο, 50% περισσότερες σελίδες από τα ξαναγεμισμένα, καινούργια και ανακατασκευασμένα δοχεία μελάνης άλλων εταιρειών που πήραν μέρος στις δοκιμές.1

Με άλλα λόγια, προκειμένου να εκτυπώσετε τον ίδιο αριθμό σελίδων που παράγουν τέσσερα αυθεντικά δοχεία HP Inkjet, θα έπρεπε να αγοράσετε έξι δοχεία μελάνης άλλης εταιρείας.

Τα δεδομένα για την απόδοση σελίδων4 της ΗΡ αναφορικά με τα κείμενα και τα γραφικά βασίζονται στη μεθοδολογία δοκιμών του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (International Organization for Standardization – ISO) (ISO/IEC 24711), ο οποίος αποτελεί βασικό φορέα και απολαμβάνει ευρύτατης αναγνώρισης στον κλάδο των εκτυπώσεων.

Μύθος 3: Η μελάνη στεγνώνει εάν δεν εκτυπώνετε τακτικά.
Πραγματικότητα
Δεν μπορούμε, φυσικά, να μιλήσουμε εκ μέρους άλλων κατασκευαστών, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι τα αυθεντικά δοχεία μελάνης ΗΡ έχουν σχεδιαστεί –και δοκιμαστεί επιτυχώς γι’ αυτόν το σκοπό– έτσι ώστε να μην στεγνώνει η μελάνη ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθεί για μήνες.5 Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τη Wirth Consulting αποδεικνύουν ότι οι μελάνες ΗΡ μπορούν να μείνουν εκτός χρήσης για 90 ημέρες, αν πρόκειται για οικιακούς εκτυπωτές ΗΡ5, και 180 ημέρες, αν πρόκειται για εκτυπωτές γραφείου5, και να εξακολουθήσουν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην εκτύπωση, εφόσον είχαν φυλαχτεί σε συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες. Η ΗΡ συνιστά να απενεργοποιείτε τον εκτυπωτή σας όταν δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, π.χ. όταν φεύγετε για διακοπές. Επίσης, θα πρέπει να κρατάτε τα δοχεία σφραγισμένα στην αρχική συσκευασία τους, πριν τα τοποθετήσετε.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη φύλαξη και τη χρήση των δοχείων μελάνης στη διεύθυνση hp.com/go/learnaboutsupplies.

Μύθος 4: Οι μελάνες άλλων εταιρειών έχουν εξίσου καλή απόδοση με τις αυθεντικές μελάνες ΗΡ.
Πραγματικότητα
Τα αυθεντικά δοχεία μελάνης ΗΡ σάς προσφέρουν εκτυπώσεις ακριβείας και ολοζώντανες εικόνες, κάθε φορά. Η ΗΡ προσφέρει ανθεκτικές εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας. Πραγματικά, οι εκτυπώσεις που έχουν γίνει με αυθεντικές μελάνες ΗΡ σε συνιστώμενα φωτογραφικά χαρτιά ΗΡ έχουν, κατά κανόνα, πάνω από 50 φορές μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με τις εκτυπώσεις που έχουν γίνει με μελάνες άλλων εταιρειών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις φωτογραφίες σας, όποτε αποφασίσετε ότι θέλετε να αναπολήσετε το παρελθόν.3 Είτε πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό έγγραφο είτε για μια αγαπημένη φωτογραφία, οι αυθεντικές μελάνες ΗΡ σάς εξασφαλίζουν πάντα εκτυπώσεις που αντέχουν στη φθορά του χρόνου.

Μπορείτε να δείτε πόσο θα αντέξουν οι φωτογραφίες σας, αν τις εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας αυθεντικές μελάνες και φωτογραφικά χαρτιά ΗΡ. Δοκιμάστε το Light Face Simulator, στη διεύθυνση hp.com/us/en/solutions/business-solutions/printingsolutions/printpermanence.html#!&pd3=1.

Μύθος 5: Τα δοχεία άλλων εταιρειών είναι καλύτερα για το περιβάλλον, επειδή είναι ανακατασκευασμένα.
Πραγματικότητα
Η επαναχρησιμοποίηση είναι μια καλή πρακτική. Η ανακύκλωση, ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερη. Γι’ αυτό, τα ανακατασκευασμένα και ξαναγεμισμένα δοχεία μελάνης δεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο φαίνεται.

Η ΗΡ πιστεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας μέσα από τη χρήση μιας ιεραρχημένης σειράς επιλογών επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Εκτυπώστε αυτό που θέλετε, πετυχαίνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα με την πρώτη προσπάθεια. Τα επαναχρησιμοποιημένα δοχεία δεν έχουν πάντα την ίδια απόδοση και, γι’ αυτό, η ΗΡ έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιστροφής και ανακύκλωσης HP Planet Partners, το οποίο προσφέρει μια απλή και πρακτική διαδικασία ανακύκλωσης των αυθεντικών αναλώσιμων HP Inkjet και LaserJet.2
Η HP έχει αναλάβει τη δέσμευση να βοηθάει τους πελάτες της να ανακυκλώνουν υπεύθυνα. Το 2016, ανακύκλωσε πάνω από 17.000 τόνους δοχείων μελάνης και γραφίτη. Πάνω από το 75% των δοχείων μελάνης της ΗΡ είναι ανακατασκευασμένα, με ανακυκλωμένο πλαστικό που έχει προκύψει από τη διαδικασία “κλειστού κύκλου”.2

Μύθος 6: Ο εκτυπωτής σας δεν θα παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, αν χρησιμοποιήσετε δοχεία άλλης εταιρείας.
Πραγματικότητα
Τα προβλήματα αξιοπιστίας που σχετίζονται με τα δοχεία άλλων εταιρειών μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα εκτύπωσης, ή ακόμα και σε βλάβη του εκτυπωτή.

Ορισμένες από τις μελάνες άλλων εταιρειών που έλεγξε η BLI έφραξαν τις κεφαλές εκτύπωσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με αποτέλεσμα οι 40 από τους 48 εκτυπωτές που πήραν μέρος στις δοκιμές να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρών ελαττωμάτων στην ποιότητα εκτύπωσης, τα οποία δεν ήταν δυνατό να αποκατασταθούν ακόμα και μετά την εκτέλεση επανειλημμένων διαδικασιών καθαρισμού των κεφαλών εκτύπωσης με χρήση αυθεντικών δοχείων μελάνης ΗΡ. Με άλλα λόγια, οι 4 από τους 5 εκτυπωτές που πήραν μέρος στις δοκιμές παρουσίασαν μόνιμη βλάβη εξαιτίας της χρήσης δοχείων μελάνης άλλων εταιρειών, και αυτό μεταφράζεται σε καθυστερήσεις και έξοδα.1

Τα αυθεντικά δοχεία ΗΡ έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν σε συνδυασμό με συγκεκριμένους εκτυπωτές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαμβάνετε αξιόπιστη απόδοση και να είστε σίγουροι ότι ο εκτυπωτής σας δεν θα παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Μύθος 7: Τα δοχεία μελάνης άλλων εταιρειών είναι πιο οικονομικά.
Πραγματικότητα
Σκεφτείτε τι είναι αυτό για το οποίο πληρώνετε. Μια χαμηλή αρχική τιμή μπορεί να φαίνεται ελκυστική, αλλά ενδέχεται να μην αποτελεί έξυπνη επένδυση μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη, εκτός από το αρχικό κόστος αγοράς του εξοπλισμού και των αναλωσίμων, όπως η ποιότητα, η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα. Το σύνολο αυτών των παραγόντων ονομάζεται “συνολικό κόστος ιδιοκτησίας” (TCO) και αποτελεί έναν πιο ακριβή τρόπο για να προσδιορίσει κανείς το πραγματικό κόστος εκτύπωσης. Σκεφτείτε τα κρυφά έξοδα που συνεπάγεται η χρήση μελανών άλλων εταιρειών, όπως:

Έξοδα αντικατάστασης ελαττωματικών δοχείων
Έξοδα επανεκτύπωσης λόγω κακής ποιότητας των εκτυπώσεων
Επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και απώλεια πολύτιμου χρόνου λόγω διακοπών στη λειτουργία του εκτυπωτή
Ακριβές επισκευές, ή ακόμα και αντικατάσταση του εκτυπωτή, λόγω πιθανών προβλημάτων στη λειτουργία του εξαιτίας της χρήσης μελανών άλλων εταιρειών
Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, τις πολυάσχολες οικογένειες ή ακόμα και τις αναπτυσσόμενες εταιρείες, κάθε ευρώ είναι σημαντικό. Για να περιορίσει το κόστος, βελτιστοποιώντας παράλληλα την εμπειρία εκτύπωσης, η ΗΡ έχει δημιουργήσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δοχείων που καλύπτει όλες τις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς:

Τυπικά δοχεία: Εμπειρία HP σε καλή τιμή
Δοχεία υψηλής χωρητικότητας (XL) με χαμηλό κόστος ανά σελίδα
Πολυσυσκευασίες για πρακτικές αγορές και χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα
Οικονομικές συσκευασίες για φωτογραφίες και εκτυπώσεις γραφείου: μελάνη και χαρτί για συνολική εξοικονόμηση κόστους

Μύθος 8: Το δοχείο μελάνης δεν είναι παρά ένα απλό δοχείο που περιέχει “χρωματιστό νερό”.
Πραγματικότητα
Παρότι ο εκτυπωτής αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εξίσωσης, το δοχείο, η μελάνη και οι κεφαλές εκτύπωσης παίζουν καίριο ρόλο σε ό,τι αφορά την παραγωγή εντυπωσιακών εκτυπώσεων ή εγγράφων. Η αυθεντική μελάνη ΗΡ είναι ένα σύνθετο υγρό, το οποίο πρέπει να είναι χημικά και φυσικά συμβατό με κάθε στοιχείο του εκτυπωτή, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους στοιχείων του δοχείου μελάνης, της κεφαλής εκτύπωσης, των ακροφυσίων, των εξαρτημάτων του εκτυπωτή και του χαρτιού.

1. Μια μελέτη της Buyers Laboratory Inc. το 2017, που ζητήθηκε από την HP, συνέκρινε την απόδοση των αυθεντικών δοχείων μελάνης HP (300XL, 300XL, 300, 121XL, 301XL, 301, 122XL, 364XL, 364, 178XL, 650, 950XL, 970XL, 971XL) με τη μέση απόδοση των ξαναγεμισμένων και ανακατασκευασμένων δοχείων που πωλούνται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Λεπτομέρειες εδώ (PDF, 4,06 MB)

2. Το πρόγραμμα επιστροφής και ανακύκλωσης προϊόντων διατίθεται σε 73 χώρες και επικράτειες σε όλο τον κόσμο. Ανατρέξτε εδώ.

3. Οι εκτιμήσεις για την ανθεκτικότητα της εικόνας στο χρόνο βασίζονται στην εκτύπωση σε φωτογραφικά χαρτιά HP με αυθεντικές μελάνες HP. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

4. Μέση τιμή βάσει του προτύπου ISO/IEC 24711 ή της μεθοδολογίας δοκιμών της HP, σε συνθήκες συνεχούς εκτύπωσης. Η πραγματική απόδοση διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το περιεχόμενο των σελίδων που εκτυπώνονται και άλλους παράγοντες. Για λεπτομέρειες, εδώ.

5. Με βάση τις δοκιμές αυθεντικών δοχείων μελάνης HP 46, 301, 62, 364, 337,343, 650, 932/3, 934/5, 950/1, 970/1 τυπικής χωρητικότητας από τη Wirth Consulting., τον Οκτώβριο του 2015, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν εκτυπωτές ΗΡ που παρέμειναν απενεργοποιημένοι για 90-180 ημέρες, σε συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες. Κατά την επαναφορά των εκτυπωτών σε χρήση, μπορεί να χρειαστούν ορισμένες εργασίες συντήρησης/επισκευής, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατάλληλη ποιότητα εκτύπωσης. Ανατρέξτε εδώ και εδώ.

Γράφτηκε από:

avatar

Σχεδιασμός, υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων, εγκαταστάσεις, υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής και δικτύων για παροχή λύσεων υψηλού επιπέδου προς τους τελικούς πελάτες σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.